הטיפול באמצעות בעלי חיים
טיפול בעזרת בעלי חיים מאופיין בקשר המשולש של מטופל-בעל חיים- מטפל. בעל החיים הוא גורם מקשר המאופיין בראש ובראשונה בקבלה ללא תנאים, אמצעי חי ומגיב, בעל יכולת תגובה ספונטנית, מגע וקשר בלתי אמצעי.
טיפול בעזרת בעלי חיים הינו שיטת טיפול המסתייע בבעלי חיים במטרה לשפר את תפקודם הרגשי, החברתי, ההתנהגותי, הגופני והקוגנטיבי של המטופלים.
בתחום הרגשי מהווה הטיפול בעזרת בעלי חיים חוויה של הצלחה, יצירת קשר וקרבה, התמודדות רגשית עם תהליכי החיים ושיפור הדימוי והביטחון העצמי.
בתחום החברתי מאפשר הטיפול פיתוח יכולת לאמפטיה, שיפור יחסים חברתיים, יצירת רצון לשתף בידע ויכולת להאזין, יכולת שיתוף פעולה ושיפור היחסים החברתיים.
בתחום ההתנהגותי מאפשר הטיפול להבין את החוקים ובניית היכולת להתנהג לפיהם. הטיפול מקנה הרגלי בטיחות, הרגעה, אחריות והתמדה.
בתחום הגופני מוטורי- שיקומי מאפשר הטיפול פיתוח דימוי גופני, פיתוח התפיסה החושית, מוטוריקה וקואורדינציה. אצל מטופלים פגועים פיזית, הפעלת שרירים למטרה מוחשית של האכלת חיות או ניקוי וליטוף חיות, מהווים מוטיבציה וסיפוק. נושא זה בא לידי ביטוי בשיפור היציבה ושיווי המשקל, שיפור בטווחי התנועה ותרגול כללי של מערכות השרירים הגדולות.
בתחום הקוגנטיבי מפתח את תפיסת מרחב הזמן, פיתוח חשיבה סיבתית, הכרת החוקיות וסדר בתופעות, הגדלת טווח הריכוז, פיתוח סקרנות ומוטיבציה.