"הייתם צריכים לראיין את הסוסים" אני רק המתווכת - העמותה לרכיבה טיפולית בישראל
"הייתם צריכים לראיין את הסוסים" אני רק המתווכת

 בראיון עם מורין ניסינו להבין על הנושאים החשובים כפי שראתה אותם אז וכפי שהיא רואה אותם היום:

הקשר עם המטופל – "אני מנסה להזדהות עם כל המטופלים, להבין ולהרגיש אותם כך שבהמשך אוכל להבין את צרכיהם. מבחינתי, מערכת היחסים עם המטופל ורכישת האמון שלו הם הדברים החשובים ביותר בטיפול. מטפל טוב יכול לטפל באדם מבלי לתת לו בכלל הרגשה שמדובר בטיפול. כך אפשר להגיע לשינוי משמעותי עם מטופלים בגילאים שונים, ביניהם פגועי ראש, בעלי פיגור שכלי PDD או מחלות גנטיות. הטיפול שאנו מעניקים בעזרת הסוס הוא טיפול הוליסטי אשר מסייע לגוף ולנפש בו זמנית, בלי כל קשר למטרה המוצהרת של הטיפול.

 

בעיניי המטופלים שלי אינם בעלי מוגבלויות – "אני לא רואה את המטופלים שלי כבעלי מוגבלויות, אלא כאנשים בריאים שמתמודדים עם בעיה. אני לא אתן להם להרגיש פחות שווים מאחרים. גם הסוס, מצדו, אינו מתייחס אליהם כבעלי מוגבלות. כאשר אני מדברת עם מטופל, אני חושבת הרבה מאד על מה שאני אומרת, כי בתפיסת העולם שלי, אני מדברת בשם הסוס."

 

המטפל – מתווך בין המטופל והסוס – "חשוב מאד שלמטפל יהיה ניסיון רב באורווה ובעולם הסוסים כאחד. מפני שבין התפקידים החשובים ביותר של המטפל הוא ליצור התאמה מושלמת של הסוס בין לצרכיו של המטופל, מכיוון שאם אין התאמה מלאה, מטרת הטיפולית לא תושג. בנוסף, המטפל צריך להיות קשוב כל הזמן לרגשות של הסוס ושל המטופל."

 

קצב החיים של המטופל – "חשוב מאד להסתכל ולהכיר את המטופל. אנשים פגועי ראש או נכים, הם אנשים עם קצב חיים איטי בהרבה משלנו. כל תנועה או החלטה כרוכה בתהליך ארוך יותר של קבלת החלטות ויישום. לכן, הסוס הוא המטפל המושלם. הוא מתאים את עצמו לקצב של המטופל, מה שלא קורה באף מקום אחר בחיים הסוערים והאינטנסיביים שלנו. הסוס יכול להרגיש את הקצב המיוחד של האדם כבר ברגע שהוא יושב עליו ולהתאים לו את הקצב המתאים."

 

טיפול המשלב רכיבה טיפולית עם אמנות ודמיון מודרך – "אני אישית מאמינה מאד בשילוב של אמנויות בתהליך הטיפולי. אם נתבונן בתמונה בכתבה שבעיתון ההולנדי, נראה כי מורין מחזיקה דף וצבעים, זהו טיפול רב חושי המשלב שמיעה, מישוש, ראייה וריח. כאשר עובדים עם ילדים, הם יכולים לשבת הפוך (עם הגב לראשו של הסוס) וליצור עבודות אמנות או לצייר על גב הסוס. בנוסף, משתמשת מורין גם במוזיקה  ובכלי הקשה לטיפול המתייחס לעיבוד רגשות והוצאתם על גבי הדף.  בטיפול עם ילדים אני משתמשת פעמים רבות גם בכלים מתחום הדמיון המודרך.

 

שאלת השאלות החשובה ביותר למורין –  "איך את רואה את השינוי ברכיבה הטיפולית מאז ועד היום?"

"אני מרגישה שהתברכנו בארץ על הכללת טיפולי הרכיבה הטיפולית והכלבנות הטיפולית בסל הבריאות. קופות החולים נותנות טיפולים אלטרנטיביים יעילים מאד. בחו"ל, לפי מיטב ידיעתי, זה נחשב עדיין לטיפול אליטיסטי. פה זה טיפול שהפך לעממי ו זה מאד משמח אותי שכמעט כל אדם ברחוב יכול להיעזר בטיפול מסובסד.

 

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram